Sarımsak

23:36 Antika Alanlar 0 Comments

Genetiği korunmuş yerli tohumlardan, geleneksel tarım yöntemleri ile tüm kimyasallardan uzak olarak, ilaçsız yetiştirilmiş taze sarımsak. Günümüzde dünya çapında 1000’ in üzerinde pestisit madde kullanılmakta ve her ne kadar bunlar kontrollü bir şekilde yapılsa da sağlığımıza olan olumsuz etkileri engellenememektedir. İster istemez bu kimyasalların kalıntıları besinin üzerinde kalmakta ve vücudumuzu tehdit etmektedir. Tüm bu faktörler göz önüne alındığı zaman doğal gıda tüketmek ve sağlığımızı korumak oldukça cazip hale geliyor. Bu noktada 2n14 %100 doğal katkısız ürünleriyle sizlere yardımcı oluyor. Doğal yollarla yetişmiş sarımsak ise bu ürünlerden yalnızca bir tanesi. Sarımsak oldukça besleyici bir ürün olmasının yanı sıra kalori değeri oldukça düşüktür. İçinde %23 oranında mangan, %17 oranında vitamin B6, %15 oranında vitamin C, %6 oranında selenyum ve 0.6 gr. lif bulunur. 28 gr. sarımsakta yalnızca 42 kalori bulunmaktadır. Tüm bu özellikleri sayesinde sarımsak hem besleyici hem de diyet yapan insanların tercih sebebi olacaktır. Sarımsak aynı zamanda 1 numaralı grip düşmanıdır. 12 hafta boyunca yapılan çalışmalar sonucu günlük düzenli olarak 1 parça sarımsak tüketen insanlarda grip semptomlarının %63 oranında azaldığı görülmüştür. Sarımsak aynı zamanda yüksek kan basıncının alçalmasını sağlayarak hipertansiyon vb. ciddi rahatsızlıkların oluşmasını önemli ölçüde azaltır. Düzenli olarak sarımsak tüketen insanlarda LDL (kötü kolesterol) oranında %12-15 oranında bir düşüş yaşandığı tespit edilmiştir. Çok güçlü bir antioksidan olan sarımsak beyni uyararak unutkanlığı önler, hafızayı kuvvetlendirir ve Alzheimer hastalığını engeller. Uzun yaşamın da anahtarı olan sarımsak enfeksiyonlarla savaşan önemli faktörlerdendir ve ileriki yaşlarda oluşabilecek ani ölümleri engellemektedir. Sarımsak vücudunuzu ağır metallerden arındırarak kanınızı %19 oranında toksinlerden temizlemeye yardımcı olur. Antik çağlardan beri performans arttırmak için kullanılan sarımsak atletler ve vücut geliştiriciler için oldukça fazla öneme sahiptir. Düzenli olarak sarımsak tüketen atletlerin performansının %12 oranında arttığı gözlemlenmiştir. İçindeki minerallerden ötürü kemikleri de güçlendiren kalsiyum, kemiklerin mineral dengesinin korur ve kolay hasar almasını engeller.

0 yorum: