Sarımsak
Genetiği korunmuş yerli
tohumlardan, geleneksel tarım yöntemleri ile tüm kimyasallardan uzak olarak,
ilaçsız yetiştirilmiş taze sarımsak. Günümüzde dünya çapında 1000’ in
üzerinde pestisit madde kullanılmakta ve her ne kadar bunlar kontrollü bir
şekilde yapılsa da sağlığımıza olan olumsuz etkileri engellenememektedir. İster
istemez bu kimyasalların kalıntıları besinin üzerinde kalmakta ve vücudumuzu
tehdit etmektedir. Tüm bu faktörler göz önüne alındığı zaman doğal gıda
tüketmek ve sağlığımızı korumak oldukça cazip hale geliyor. Bu noktada 2n14
%100 doğal katkısız ürünleriyle sizlere yardımcı oluyor. Doğal yollarla
yetişmiş sarımsak ise bu ürünlerden yalnızca bir tanesi. Sarımsak oldukça
besleyici bir ürün olmasının yanı sıra kalori değeri oldukça düşüktür. İçinde %23
oranında mangan, %17 oranında vitamin B6, %15 oranında vitamin C, %6 oranında
selenyum ve 0.6 gr. lif bulunur. 28 gr. sarımsakta yalnızca 42 kalori
bulunmaktadır. Tüm bu özellikleri sayesinde sarımsak hem besleyici hem de diyet
yapan insanların tercih sebebi olacaktır. Sarımsak aynı zamanda 1 numaralı grip
düşmanıdır. 12 hafta boyunca yapılan çalışmalar sonucu günlük düzenli olarak 1
parça sarımsak tüketen insanlarda grip semptomlarının %63 oranında azaldığı
görülmüştür. Sarımsak aynı zamanda yüksek kan basıncının alçalmasını sağlayarak
hipertansiyon vb. ciddi rahatsızlıkların oluşmasını önemli ölçüde azaltır. Düzenli
olarak sarımsak tüketen insanlarda LDL (kötü kolesterol) oranında %12-15
oranında bir düşüş yaşandığı tespit edilmiştir. Çok güçlü bir antioksidan olan
sarımsak beyni uyararak unutkanlığı önler, hafızayı kuvvetlendirir ve Alzheimer
hastalığını engeller. Uzun yaşamın da anahtarı olan sarımsak enfeksiyonlarla
savaşan önemli faktörlerdendir ve ileriki yaşlarda oluşabilecek ani ölümleri
engellemektedir. Sarımsak vücudunuzu ağır metallerden arındırarak kanınızı %19
oranında toksinlerden temizlemeye yardımcı olur. Antik çağlardan beri
performans arttırmak için kullanılan sarımsak atletler ve vücut geliştiriciler
için oldukça fazla öneme sahiptir. Düzenli olarak sarımsak tüketen atletlerin
performansının %12 oranında arttığı gözlemlenmiştir. İçindeki minerallerden
ötürü kemikleri de güçlendiren kalsiyum, kemiklerin mineral dengesinin korur ve
kolay hasar almasını engeller.
0 yorum: