Özel üretim galeta unu

23:29 Antika Alanlar 0 Comments

2n14 kromozom özelliği nedeniyle, Dünya Slow Food organizasyonu tarafından PRESIDIA ilan edilen, Siyez Bulguru’ ndan üretilen galeta unumuz. Galeta unu sağlıklı olmasını sağlayan hafif yemek tercih edenlerin, rejim yapanların ve mide problemi olanların tercih ettiği bir besindir. Galeta ununun 1 çay bardağı 215 kalori içerir. Oldukça düşük glisemik indeksine sahiptir ve kan şekerinin düzensizliğine neden olmaz. 100 gr. galeta ununda 13 gr protein vardır ve sporcular için oldukça yararlı ve uygun bir un çeşididir. Yine 100 gr. ında 850 mg sodyum ve 300 mg potasyum vardır. Sodyum, potasyum ile birlikte hücre içi ve hücreler arası sıvı ve elektrolit dengesinin korunmasına yardımcı olur. Besinlerin hücre zarlarından geçişine yardımcı olarak hücrelerin beslenmesinde rol alır. Vücudun asit-baz dengesinin korunmasında ve sinir fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasında rol oynar. Sodyum kas ve sinir sağlığı için kilit öneme sahiptir. Sodyum yüksek kan basıncının dengelenmesini sağlar. Dolayısı ile kalp sağlığına da faydalıdır. Ayrıca besinlerin hücre içine taşınmasında görevi vardır. Bağırsaklar tarafından emilir ve böbreklerde tutulur. Sodyum eksikliğinde kişide kramplar, baş ağrısı, halsizlik, depresyon vb. gibi şikayetler görülebilir. Sodyum eksikliği sonucunda böbrek rahatsızlıkları ve kan basıncının yükselmesine yol açar. Bu nedenle sağlığımızı korumak için yeterli miktarda sodyum almalıyız. Sodyumun en sağlıklı şekilde alınması için doğal yollar tercih edilmelidir. Bu nedenle sodyum içeriği olan besinlerin tüketilmesi gerekir. Bu rahatsızlıkların önüne geçmek ve beslenmemizi dengede tutmak için besinlerimizi hazırlarken 2n14 galeta ununu tercih etmeliyiz. 

0 yorum: