Patates Pestisit Analizi
Genetiği korunmuş yerli
tohumlardan, geleneksel tarım yöntemleri ile tüm kimyasallardan uzak olarak,ilaçsız yetiştirilmiş patatesimiz. Besinlerdeki pestisit değerleri Dünya
Sağlık Örgütü standartlarında olmalıdır. Ancak bazen bu standartlar dışına
çıkabilip, sağlık açısından risk oluşturabilmektedir. Bu nedenden dolayı bu
tarz kimyasallara maruz kalmayan doğal ürünler tüketmek sağlık açısından
oldukça önemlidir. 2n14 patatesi doğal ve besin değerlerini koruyarak
yetiştirir. Patates yüksek oranda potasyum içeriği sayesinde cilt
sağlığının korunmasına yardımcı olur. İçerdiği
vitamin C sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde romatizma hastalığına
iyi gelir. Vitamin A sayesinde
antioksidan özellik gösterir ve kansere karşı koruma sağlar. Göz sağlığını da destekler ve katarakt, gece körlüğü
vb. rahatsızlıkların oluşmasını engeller. Kan basıncını dengeler ve
yüksek tansiyon rahatsızlığının oluşmasını engeller. Bulundurduğu vitamin B çeşitleri sayesinde beyin faaliyetlerini
arttırır. B vitamini aynı zamanda damarlar
üzerinde etkilidir ve arterlerdeki tıkanıklıkları giderir. Bu sayede ani kalp
krizi risklerini önemli ölçüde azaltmış olur. Eksikliği durumunda damarlarda
tıkanıklık, sinir sisteminde bozukluk, halsizlik görülebilir. Kandaki
ürik asit seviyesini düşürerek böbrek taşı vb. rahatsızlıkları önler. Böbrek
sağlığını da destekleyen patates böbrek yetmezliği vb. rahatsızlıkların
önlenmesinde kilit rol oynar. Pişirme metodu ise besin değerinin korunması
açısından oldukça önemlidir. Patates kızartıldığında besin değerlerinin
yaklaşık %75 ini kaybeder. Bu sebepten ötürü patatesi fırında veya buharda pişirmek
gerekir. Bu sayede tüketilen üründen maksimum fayda alabiliriz.
0 yorum: