Patates Pestisit Analizi

23:32 Antika Alanlar 0 Comments

Genetiği korunmuş yerli tohumlardan, geleneksel tarım yöntemleri ile tüm kimyasallardan uzak olarak,ilaçsız yetiştirilmiş patatesimiz. Besinlerdeki pestisit değerleri Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olmalıdır. Ancak bazen bu standartlar dışına çıkabilip, sağlık açısından risk oluşturabilmektedir. Bu nedenden dolayı bu tarz kimyasallara maruz kalmayan doğal ürünler tüketmek sağlık açısından oldukça önemlidir. 2n14 patatesi doğal ve besin değerlerini koruyarak yetiştirir. Patates yüksek oranda potasyum içeriği sayesinde cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur. İçerdiği vitamin C sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde romatizma hastalığına iyi gelir. Vitamin A sayesinde antioksidan özellik gösterir ve kansere karşı koruma sağlar. Göz sağlığını da destekler ve katarakt, gece körlüğü vb. rahatsızlıkların oluşmasını engeller. Kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyon rahatsızlığının oluşmasını engeller. Bulundurduğu vitamin B çeşitleri sayesinde beyin faaliyetlerini arttırır. B vitamini aynı zamanda damarlar üzerinde etkilidir ve arterlerdeki tıkanıklıkları giderir. Bu sayede ani kalp krizi risklerini önemli ölçüde azaltmış olur. Eksikliği durumunda damarlarda tıkanıklık, sinir sisteminde bozukluk, halsizlik görülebilir. Kandaki ürik asit seviyesini düşürerek böbrek taşı vb. rahatsızlıkları önler. Böbrek sağlığını da destekleyen patates böbrek yetmezliği vb. rahatsızlıkların önlenmesinde kilit rol oynar. Pişirme metodu ise besin değerinin korunması açısından oldukça önemlidir. Patates kızartıldığında besin değerlerinin yaklaşık %75 ini kaybeder. Bu sebepten ötürü patatesi fırında veya buharda pişirmek gerekir. Bu sayede tüketilen üründen maksimum fayda alabiliriz. 

0 yorum: