Pırasa Pestisit Analizli
Genetiği korunmuş yerli
tohumlardan, geleneksel tarım yöntemleri ile tüm kimyasallardan uzak olarak,
ilaçsız yetiştirilmiş pırasamız. Pestisit gıdalarda sıkça kullanılan çeşitli
böcek vb. etkenleri gıdadan uzak tutmak veya gıdanın büyümesini hızlandırmak
amacıyla kullanılan fakat sağlığa zararlı bir kimyasal maddedir. Gıdalarda
pestisit kullanımının bazı zararları vardır. Hormon dengesini bozabiliyor,
besinlerin lezzetlerinde değişiklik yaşanabiliyor ve fazla miktarda kalıntı
durumunda kronik zehirlenmeler yaşanabiliyor. 2n14 sizler için tüm gıdaları
kimyasal madde kullanmadan %100 doğal koşullar altında yetiştirmektedir. Doğal
koşullar altında ve kimyasalsız yetişen pırasamız vücuda oldukça fazla katkı
sağlar ve hastalıklardan korunmamıza yardım eder. Pırasanın 100 gr. ında 83 gr.
su, 1gr. protein, 2 gr. l,f bulunur. Aynı zamanda pırasa vitamin A, B6, C, K
açısından oldukça zengindir. Mineral bakımından da zengin olan pırasa içinde
demir, kalsiyum, magnezyum, sülfür, folat bulundurur. Pırasa
sülfür açısından oldukça zengindir ve mide, prostat, kolon kanserini önlemekte
oldukça etkilidir. Kan basıncını azaltarak kalp krizi riskini minimuma indirir.
Pırasa aynı zamanda vücutta antiseptik özellik gösterir ve vücudu
enfeksiyonlardan arındırır. İçinde bulundurduğu yararları bakteriler sayesinde
iyi bir sindirim ve bağırsak florası için oldukça gereklidir. Oldukça yüksek miktarda folat içerdiğinden hamile
bayanlar için faydalıdır ve çeşitli doğum bozukluklarını önemli ölçüde engeller.
Pırasa iyi kolesterol (HDL) seviyesini arttırırken kötü kolesterol olan (LDL)
seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Kalsiyum ve D vitamini açısından da zengin
olan pırasa kemik ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. İçindeki demir ve C
vitamini sayesinde kansızlığı önler. C vitamini bağışıklık sisteminin
kuvvetlenmesini sağlar ve mikrobik enfeksiyonlara karşı korunmamızı sağlar.
0 yorum: