Pırasa Pestisit Analizli

23:33 Antika Alanlar 0 Comments

Genetiği korunmuş yerli tohumlardan, geleneksel tarım yöntemleri ile tüm kimyasallardan uzak olarak, ilaçsız yetiştirilmiş pırasamız. Pestisit gıdalarda sıkça kullanılan çeşitli böcek vb. etkenleri gıdadan uzak tutmak veya gıdanın büyümesini hızlandırmak amacıyla kullanılan fakat sağlığa zararlı bir kimyasal maddedir. Gıdalarda pestisit kullanımının bazı zararları vardır. Hormon dengesini bozabiliyor, besinlerin lezzetlerinde değişiklik yaşanabiliyor ve fazla miktarda kalıntı durumunda kronik zehirlenmeler yaşanabiliyor. 2n14 sizler için tüm gıdaları kimyasal madde kullanmadan %100 doğal koşullar altında yetiştirmektedir. Doğal koşullar altında ve kimyasalsız yetişen pırasamız vücuda oldukça fazla katkı sağlar ve hastalıklardan korunmamıza yardım eder. Pırasanın 100 gr. ında 83 gr. su, 1gr. protein, 2 gr. l,f bulunur. Aynı zamanda pırasa vitamin A, B6, C, K açısından oldukça zengindir. Mineral bakımından da zengin olan pırasa içinde demir, kalsiyum, magnezyum, sülfür, folat bulundurur. Pırasa sülfür açısından oldukça zengindir ve mide, prostat, kolon kanserini önlemekte oldukça etkilidir. Kan basıncını azaltarak kalp krizi riskini minimuma indirir. Pırasa aynı zamanda vücutta antiseptik özellik gösterir ve vücudu enfeksiyonlardan arındırır. İçinde bulundurduğu yararları bakteriler sayesinde iyi bir sindirim ve bağırsak florası için oldukça gereklidir. Oldukça yüksek miktarda folat içerdiğinden hamile bayanlar için faydalıdır ve çeşitli doğum bozukluklarını önemli ölçüde engeller. Pırasa iyi kolesterol (HDL) seviyesini arttırırken kötü kolesterol olan (LDL) seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Kalsiyum ve D vitamini açısından da zengin olan pırasa kemik ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. İçindeki demir ve C vitamini sayesinde kansızlığı önler. C vitamini bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar ve mikrobik enfeksiyonlara karşı korunmamızı sağlar.



0 yorum: